Regulatpro Bio 350ml

Информации за продуктот:

Регулатпро Био е уникатен производ преку каскадна ферментација – уникатен метод, патентиран во 2004 година. Претставува биоактивен концентрат кој содржи ензимски фрагменти: пептиди, трипептиди и олигопептиди, како и полинофели, флавоноиди и пробиотички компоненти од овошје, јатки и зеленчук, одгледани во сертифицирани био услови. Ја обновува ресинтезата на системските ензими и го зголемува производството на АТФ во клетиките.

  • Ги регулира нормалните биохемиски процеси во телото
  • Води до брза и ефективна детоксикација
  • Го намалува оксидативниот стрес
  • Ја одржува алкално-киселинската рамнотежа во нормална вредност
  • Го стимулира неспецифичниот имунитет
  • Ја регулира и одржува нормалната цревна флора

Дозирање:

Редовна употреба – 2 х 10 мл директно конзентриран или растворен во вода (100 мл). Наутро на гладно и навечер непосредно пред спиење. Поради киселиот вкус на производите, примањето може да се прави и со додавање на дозата кон овошни сокови што содржат полифеноли, на пример сина боровинка, брусниц, грозје.

Прогресивна терапија:

Соодветна при режим на детоксикација и како почесто дозирање на хроничните состојби:
5 мл. наутро, во текот на 3 дена
5 мл. наутро и навечер во текот на 3 дена
10 мл. наутро и навечер во текот на 1 недела
20 мл. наутро и навечер во текот на 1 недела
20 мл. наутро, напладне и вечер во текот на 1 недела
20 мл. наутро и навечер во текот на 1 недела
10 мл. наутро и навечер во текот на 1 недела
Дневната доза од 20 мл се препорачува за терапија на одржување.

Кај лица со зголемена осетливост (или лица изложени на континуирано токсично влијание):

  • Прва недела 2,5 мл. наутро
  • Втора недела 2,5 мл. наутро и вечер
  • Трета недела 5 мл. наутро и вечер
  • Четврта и секоја следна недела 10 мл. наутро и навечер.

Времетраење на терапијата:

Хронични состојби – примање 3-6 месеци
Акутни состојби – дирекнот примање на двојна доза (20 мл.) три пати дневно
Пролетен замор – 1 месец
Синдром на хроничен замор – 3 месеци
Детоксикација – 1,5 месец – прогресивна терапија
стимулирање на имунолошкиот систем – 3 месеци

Регулатпро Био за деца:

Бебиња до 3 м. возраст 2 х 5 капки при колики
3 м.  – до 1 г. возраст:
– 2 х 5 капки при запек или дијареа
– 2 х 10 капки при акутни воспалителни заболувања
1 г. – 3 г. возраст: 2 х 20 капки при секакви индикации
3 г. – 6 г. возраст: 2 х 2,5 мл.
6 г. – 12 г. возраст: 2 х 5 мл.
по 12 години возраст: 2 х 10 мл.

За бебиња, капките можат да се раствараат во лажичка вода, а за поголеми деца – во сок

Регулатпро при бремени и доилки:

редовна доза 2 х 10 мл.

3.700,00 ден