PROBIVAL CHOCO + C + Znц – пробиотик за деца

Информации за продуктот:

Во нашиот организам постојат добри бактерии кои цревната флора ја прават здрава, а го спречуваат растот и развојот на лошите-патогени бактерии кои го нарушуваат здравјето.

Кај децата цревната флора се нарушува по дејство на различни фактори.
Поради нарушена цревна флора , доаѓа до тешкотии и болки во стомакот, кои вклучуваат и акутна дијареја.

Probival Choco + C + Zn е единствениот облик на чоколадни меченца кои децата го сакаат и прифаќаат!
Содржи добри млечно-киселински бактерии и бифидо бактерии кои ги нарекуваме „детски бактерии“ бидејќи се природни жители на цревниот тракт и најдобри испитани пробиотски бактерии.
Пробиотикот Inulin и цинк во составот придонесуваат за исклучителна ефикасност на овој производ.
Во согласност со препораките на СЗО и UNICEF, цинкот се препорачува во терапија на акутна дијареја, бидејќи го скратува времетраењето и ги ублажува симптомите.

Probival Choco + C + Zn, благодарение на единствената формулација, ефикасно може да помогне во сите состојби кога е нарушена цревната флора и кога ќе дојде до дијареја.

Бидете безгрижни, независно дали патувате, летувате или стомачните тешкотии би настанале по некоја инфекција.

Зајакнете ја цревната флора и овозможете им на вашите деца мирен стомак и весели денови!

310,00 ден