Esprico caps x 60

Информации за продуктот:

Есприко капс. сe создадени врз основа на современи научни сознанија насочени кон прехрамбените потреби на децата кои што страдаат од AD(H)D . Oвошните капсули погодни за џвакање содржат масло од морска риба со висока концентрација на омега-3 и омега-6 масни киселини. Исто така, ги содржат минералите магнезиум и цинк. Состав ( на 100 g) : 33,5% масло од морска риба со висока концентрација на омега-3 (33.5 g), ксилитол, хидратант : глицерин, магнезиум цитрат (12.4 g) , желатин, модифициран скроб, растително масло (соја), триглицериди со средни вериги (2,8 g), 2.3% масло од ноќниче (2.3 g), арома од портокал, адитив: соини лецитини, цинк глуконат (0.9 g), закиселувач: лимонска киселина, боење: железен оксид и титаниумоксид, засладувач: ацесулфам К. ESPRICO – врвниот квалитет е резултат на процесот – – чисто и внимателно преработено масло од риба. -Сите масла подлежат на строги тестирања за тешки метали и други штетни хемикалии. ESPRICO не содржи глутамати( засилувачи на вкус), фталати (емолиенти), глутен, лактоза (млечен шеќер) и конзерванси.

Упатство за употреба: Децата на возраст од 5 години и над пет годишна возраст треба да земаат 4 капсули дневно, 2 наутро и 2 навечер за време или по оброкот. Капсулите може да се џвакаат или голтнат цели со мала количина на течност по желба. Содржината на капсулата може да се истисне во лажица или да се промеша во оброкот. ESPRICO е диететска храна за специфична медицинска намена. ESPRICO не треба да се користи во случај на алергија на која било од неговите состојки, на пример риба или ноќниче. Може да има лаксативно дејство доколку се користи прекумерно. Да не се надминува препорачаната дневна доза. Разновидната и урамнотежена исхрана како и здравиот начин на живот се важни.

1.150,00 ден