Caffetin Cold Max

Информации за продуктот:

Состав

  • Paracetamol 1000 mg.
  • Phenylephrine hydrochloride 12,2 mg (еквивалентен на 10 mg фенилефрин, база).

Дејство 
Caffetin COLDmax претставува комбиниран препарат кој содржи две активни супстанции. Парацетамолот ја ублажува болката и ја намалува телесната температура. Фенилефринот, пак, ја намалува назалната конгестија, со што овозможува проодност во носот и во дишните патишта.

Дозирање:

Возрасни и деца над 12 години:

Препорачана дневна доза е од 1-4 кесички. Интервалот помеѓу одделни дози треба да биде најмалку 4 часа. Mаксимална дневна доза е 4 кесички.

200,00 ден