Becutan KIDS VITS Б-комплекс сируп со вкус на ананас

Информации за продуктот:

Сирупот Becutan KIDS VITS Б-комплекс е дизајниран како поткрепа на разновидната исхрана кај децата. Помага за нормално искористување на енергијата во организмот и за намалување на заморот и на исцрпеноста.

  • Витаминот Б1 придонесува за нормално функционирање на нервниот систем, нормална психолошка функција и за нормална функција на срцето.
  • Витаминот Б2 придонесува за нормална функција на нервниот систем, како и за заштита на клетките од оксидативен стрес.
  • Нијацинот придонесува за нормално функционирање на нервниот систем и за нормална психолошка функција.
  • Витаминот Б6 придонесува за нормална функција на нервниот систем и за нормална психолошка функција; придонесува за нормален метаболизам на протеините и на гликогенот; придонесува за нормално создавање црвени крвни клетки и за нормална функција на имунолошкиот систем.
  • Витаминот Б12 придонесува за нормално функционирање на нервниот систем, за нормална психолошка функција, како и за нормално функционирање на имунолошкиот систем; придонесува и за нормално создавање црвени крвни клетки.
  • Пантотенската киселина придонесува за нормална ментална функција.
  • Биотинот придонесува за нормално функционирање на нервниот систем, за нормален метаболизам на макронутриентите, како и за нормална психолошка функција; придонесува за одржување нормална коса, кожа и мукозни мембрани.
Употреба

Производот е наменет за перорална употреба.

Препорачана дневна доза:

Деца од 1 до 3 години: ½ кафена лажичка (2,5 ml).

Деца над 4 години: 1 кафена лажичка (5 ml).

Сирупот Becutan KIDS VITS Б-комплекс се зема по оброк.

По потреба може да се раствори во вода или во овошен сок.

170,00 ден