BABYTOL D3 – витамин Д3 за деца “Twist off” капсула – најкомфорен начин на примена

Информации за продуктот:

Babytol D3 содржи витамин D3, кој е неопходен на вашите бебиња од нивното раѓање.

Витаминот D3 се применува превентивно од осмиот ден од животот, во согласност со европските и националните препораки на педијатрите, за здрав развој на коските и забите, во доза од 400 IЕ дневно.

Недостатокот на витаминот D3 може да предизвика кршливост на коските, деминерализација и кревки коски, односно болест наречена рахитис.

Со примена на една капсула дневно ќе бидете потполно сигурни дека вашето бебе прима неопходен витамин во точна дневна доза, за здрав раст и развој.

255,00 ден