Alvogen ORS

Информации за продуктот:

Алвоген О.Р.С. ( орален рехидратационен раствор) се користи за едноставно и ефикасно надоместување на течности и електролити, како и спречување на дехидратација при состојби предизвикани од прекумерен губиток на соли и вода од телото. Алвоген О.Р.С. се препорачува за употреба кај доенчиња, деца и возрасни. Растворот лесно се подготвува (со едноставно растварање на таблетата) и се применува подеднакво ефикасно и кај деца и кај возрасни.
Алвоген О.Р.С. шумливите таблети имаат благ и пријатен вкус на лимон и се во практично пакување.

Возрасни и деца над 20 кг
Растворете 2 таблети во 200 ml вода. Растворот се пие голтка по голтка на одредено време и ова е најдобар начин растворот да се апсорбира во организмот.
Доенчиња и деца до 10 кг
Доволно е 1 таблета да се раствори во 100 ml вода. Почекајте да се раствори комплетно. Припремете 10 ml раствор на килограм телесна тежина. Давајте му на бебето/детето мали голтки во кратки интервали (пример на неколку минути). Растворот може да се дава со мала лажичка или во шишенце (стерилизирано).
Дозата може да се повтори неколку пати во денот, во зависност од степенот на дехидратација.
Растворот треба да се употреби по припремата. На собна температура има стабилност 8 часа, а во фрижидер може да се чува најдолго до 24 часа.

260,00 ден