4 Причини да имате личен фармацевт

Имате личен финансиски советник, личен тренер и личен лекар… дали имате личен фармацевт?Фармацевтите се во можност да сторат и да обезбедат многу повеќе отколку што мислите! Тие можат да бидат суштински дел од вашиот здравствен тим. Еве ги нашите топ четири причини зошто треба да имате личен (матичен) фармацевт:

1) Те третираат како личност, а не како рецепт:Ние сме во деловна дејност на здравствена заштита, што значи дека издавањето лекови не е единственото решение за подобро здравје. Ние сакаме да обезбедиме целосно здравствено искуство во нашата аптека, што значи дека нудиме широк спектар на производи и дополнителни услуги кои ќе ви помогнат да постигнете балансирано здравје.

2) Тие се важен столб на вашиот здравствен тим:Вашиот личен фармацевт ја знае вашата медицинска историја, како и сите видови лекови на рецепт и без рецепт што може да ги земете. Тие се во состојба да ги проценат сите фактори поврзани со вашето целокупно здравје и да дадат предлози и препораки што се соодветни за вас.

3) Тие се најдостапни во цел здравствен систем:Фармацевтите одвојуваат време да ги објаснат сложените рецепти и како тие дејствуваат. Тие одговараат на сите прашања во врска со вашите лекови, како да ги користите и како тие делуваат.

4) Тие ви помагаат да ја постигнете вашата здравствена благосостојба:Тие работат секој ден за да обезбедат Вие и вашето семејство да имате пристап до најдобрите производи и услуги што ви се потребни за да живеете исполнет и здрав живот. Вашиот личен фармацевт го држи вашето здравје при срце. Тоа е она што тие го прават секој ден.